zira's FotoPage

By: zira

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 7-Jul-2008 11:33 Email | Share | Bookmark
::Angkasawan Muda Negara & puding caramel::





Kali nih zira nak masukkan gambar angkasawan muda negara.sebenarnya dah lama jugak gambar ni terperap dalam komputer ni.nak update tak boleh sebab macam² masalah dengan server ni..geram betul kekadang tu tapi nak buat macam mana kan..gambar nih adik yang ambik masa dia pergi untuk majlis tersebut.hanya beberapa pelajar yang terpilih saja dari setiap sekolah yg dapat menghadiri majlis ni..adik zira yg kembar tu memang minat sangat dgn Dr Sheikh ni..Jom kita tangok gambar² yg ada tapi sorry lah yer sebab gambar tak berapa clear maklumlah kena zoom dari jauh..hehe

















Buat puding caramel utk minum petang..yg nih mmg favourite emak..buat satu loyang sekejap ja habis..rasa sedap tp rupa puding ni huduh sikit

Quote:


Puding Gula Hangus/ Karamel Gula Hangus
sumber: myresepi(yansani)

Bahan
1 cawan gula- dibuat gula hangus
6 biji telur saiz B
1 tin susu cair
1 tin air- guna tin susu cair
3/4 cawan gula kasar
1 s/b tepung kastard
1 s/k esen vanilla

Cara buat gula hangus
1. Masakkan 1 cawan gula dlm loyang. Guna api sederhana.
2. Bila gula dah nampak keemasan, masukkan sedikit air.
3. Kacau sehingga rata, dan tutup api.

Ketika ini bolehlah dipanaskan pengukus

Cara buat puding
1. Pukul telur dgn gula sehingga kembang, pastikan gula dah hancur.
2. Masukkan susu cair dan pukul lagi.
3. Masukkan air, tepung kastard & esen vanilla, pukul hingga sebati.
4. Tuang adunan puding ke dlm loyang gula hangus tadi.
5. Kukus selama 45minit hingga 1 jam.






Quote:
[b]shariza ~ mmg guna telur byk sikit sb tu xleh makan selalu puding nih

Eayda ~

watie ~ mmg ramai yg gemarkan laksa..jgn lupa buat puding ni yer

Pemancing Ikan ~ owh dok seberang perai ja ka..ingatkan kat mana

a passer-by Fazira_est_belle ~ time tak buka puasa pun best jugak mkn nih

amal5041.fotopages.com ~ owh kak amal dok kat sana jer ke...penah jugak sampai kat sana

ieda pahang ~ alahai kak ieda..naper tak jadi pulak..xpe akak bleh try lagi dan lagi sampai menjadi..zira pun dedulu buat tak jadi jugak

mama ca ~

umieaisyah ~ mmg x bleh buat selalup puding caramel ni..

sal ~ mmg glamer betul Dr Sms nih kak..ramai yg jadikan dia sbg idola dorg

intan ~ InsyaAllah harap dorg dptlah berjaya mcm idola dorg jugak..

ina ~ ibu Aiman + Arissa ~ try jgn tak try pulak

Farah Shrewsbury ~ mudah²an berjaya yer

FazaRina ~ la org kg akak ker..mesti dh selalu tgk nih

kak rus ~ buatlah kak rus lps tu antar kat sini sepiring

Pemancing Ikan ~

kuchai ~ boleh ke macam tu..

aishah@ummiaqil ~ biasa² ja tu..taklah pandai lagi..nk blajar boleh aja
[/b]


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net