zira's FotoPage

By: zira

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 14-Jul-2008 11:37 Email | Share | Bookmark
Award & buah melaka

 
 
 
 
 
Wahh bestnya..ari nih buka jer fp tgk dapat award lagi dari kak ana http://elianas.fotopages.com..ish layak ke zira dpt award nih??..masak pun yg simple² ja dgn menu² yg biasa jer..tapi org dah bagi jadi zira terima jer.. thanks yer kak ana

nih award dari kak Ana..




Kali nih zira nak bagi award nih pada beberapa org..pada yg takda nama kat sini tu jgn kecik hati yer..

1.umieaisyah ~ http://umieaisyah.fotopages.com
2.kak kacip ~ http://kacip.blogspot.com
3.mamasya ~ http://mamasya.fotopages.com
4.kak zaiy ~ http://norzaim1973.fotopages.com
5.kak liza ~ http://hanieliza.fotopages.com
6.maklang ~ http://ulampegaga.fotopages.com
7.kak madiha ~ http://mamawandiha.fotopages.com





Quote:


BUAH MELAKA
sumber: kak liza..tq akak...

Bahan-Bahan:
2 cawan tepung pulut
jus pandan secukupnya
2 ketul gula melaka
1/2 biji kelapa muda parut [ambil bahagian putih sahaja]

Cara:
1. Bancuh tepung pulut dengan air pandan sedikit demi sedikit hingga adunan boleh digentel.
2. Ambil sebesar ibu jari dan leperkan.
3. Masukkan gula melaka di tengahnya dan tutup semula. Buatkan bulat.
4. Panaskan air hingga mendideh.
5. Masukkan bebola pulut tadi.
6. Bila kuih timbul boleh diangkat dan toskan dalam tapisan.
7. Golekkan kuih di atas kelapa parut yang bercampur sedikit garam.
8. Hidangkan.









Quote:
[b]Ouled Kenitra ~ jgn makan time masih panas lagi..nanti air gula tu pecah dlm mulut mau melecur mulut tu

Bonda Raqyn ~ tunggu bulan posa nih baru ramai org buat kot..hehe

iza~mamahaikal ~ thanks sudi berkunjung ke sini..

Ana ~ amboi kak ana nih merendah diri plak..zira nih bab baking mmg tak reti..

Haniss ~ zira pernah jugak buat yg buh keledek tu..sedap jugak..

mamasya ~ hehe..tq kak sudi gantung adiah tu..kena rajin jugak nih sbb abah yg nak makan..gula melaka tu dh lama beli

shariza ~ kena buatlah kalau mcm tu kak.. [

amal5041 ~ kot² lah akak yg buat..mana nak tau kan ..hehe

unnamed ~ nak p melaka eh..erk sapa yer unnamed nih..

zaiy ~ lorr kak..naper tak sabo nk tunggu terapung tuh?

putrimlm ~ xper lps nih bleh buat

MamaFaMi ~

baayah ~ alahai kak..xdelah rajin mana pun..

<idida aka ummu nafisa>
~ mmg betul tu

liana~mamadaniel
~ hai liana ..dah kemas umah baru ek..hehe

nurul ~ time bulan tak posa tak tingin ek?

Pemancing Ikan ~ bukan road tax yg nak mati tapi lesen memandu arr..uwaaa

FazaRina ~ kat tempat akak panggil kuih kelopung ker?

<< jeff >>
~ btul tu bro..buah nih takkan di temui kat atas pokok..

shima ~ ala kesiannya dah lama tak makan..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net